|
|
| Author | Message |
|---|
**martina**

Registration: 2011-06-12 GzWorld Level:  Gamezer Team: 
 | Subject: Osmeh tvoj Tue 14 Jun - 2:58 | |
| Osmeh tvoj Osmeh tvoj iz daljine cujem, Osmeh tvoj moje srce para, Osmehom tvojim egoiste trujem, Osmehom tvojim vecu ljubav stvaram. Danas setam gradom gledam ispred sebe Neka nova lica,kao da ih znam U svakom pokusavam naci tebe A kada se okrenem ponovo sam sam. Ipak ti si u mislima mojim I to me cini srecnim I osmeh mi mami Mogu te nazvati I zivotom svojim Ti si moja svetlost u najvecoj tami. Osmeh tvoj iz daljine stize Polako se budim iz najlepseg sna Ne,to nije san,samo pridji blize I osetices koliko te ljubim ja!  |
|
 | |
**martina**

| Subject: Strepnja Thu 16 Jun - 0:36 | |
| STREPNJA Ne, nemoj mi prići!Hoću izdaleka Da volim i želim oka tvoja dva. Jer sreća je lepa samo dok se čeka, Dok od sebe samo nagoveštaj da. Ne,nemoj mi prići!Ima više draži Ova slatka strepnja,čekanje i stra`. Sve je mnogo lepše donde dok se traži O čemu se samo tek po slutnji zna. Ne,nemoj mi prići!Našto to, i čemu? Iz daleka samo sve k`o zvezda sja; Iz daleka samo divimo se svemu. Ne,neka mi ne priđu oka tvoja dva.  |
|
 | |
**martina**

| Subject: Re: Osmeh tvoj Thu 16 Jun - 8:45 | |
| Jednostavno-TEBI Stizu li do tebe,ovim tmurnim nebom moji vapaji za tobom? Da li cujes vetar kako space,drvece sto peva Ili moja ljubav pocinje da sneva? Sve bih dao da te mogu ljubiti,maziti I pricati svasta Da stvarnost postane ova masta. Iako lepa,iako stvarna Tako blizu a tako daleko, Hteo bih joj dati malo sarma, Hteo bih sa tobom postati neko Misli se gomilaju,srce lupa, Zelja raste,pozuda jos jaca Ne bih da ova pesma bude glupa Da se o njoj prica poput nekog traca. Zato ovu pesmu zelim dati tebi Da je nezno cuvas u mislima svojim I samo bih tebe pozeleo sebi, Dal ce tako biti,da li da se bojim.  |
|
 | |
**martina**

| Subject: PESMA ZENI--JOVAN DUCIC Thu 16 Jun - 23:56 | |
| |
|
 | |
**martina**

| Subject: DUSU MI POKLONI---Desanka Maksimovic Fri 17 Jun - 0:07 | |
| |
|
 | |
**martina**

| Subject: IZVINI Fri 17 Jun - 22:47 | |
| Izvini za sve receno i nedoreceno za sve javno i skriveno Izvini za ono sto je trebalo precutati za ono sto je trebalo reci Oprosti za poglede....koje sam upucivala tebi trazeci te u drugima Oprosti za sve granice koje sam presla ... Oprosti za sve one koje je trebalo preci ....a nisam Zaboravi ono malo sto rekoh i ono mnogo sto precutah Zaboravi onu dugacku cutnju Pricala bih ti o mnogo cemu .... ali nisam mogla dozvoliti da mi podrhtava glas Okreni se....i zaboravi... onaj dodir u prolazu, onu kisu i onaj ocajan dan Okreni se.....zovu te....... Zaboravi onu zajednicu cutnju, kojom smo rekli previse i ono malo reci....kojima nismo rekli nista I molim te ....ne pitaj me sta sam ti htela reci  |
|
 | |
**martina**

| Subject: DA MOGU Fri 17 Jun - 23:13 | |
| Da mogu...... Da mogu....da Ti tlo ispod nogu dok hodas i tu toplu dusu nosis, pozlatiti mogu...pa i zlato da vrednije bude Da mogu...da u svim dugama sveta stavim tvoje imei pored upisem...volim te da to svi vide, da se dive ...i pomalo zavide Da mogu... da ti budem voda, kojom se umivas vazduh sto udises, boja kojom slikas i papir po kojem pises da ti budem krevet na kojem spavas i san sanjas Samo mogu....kad se budim da na Tebe mislim i volim toliko, kako nikad nije niko....i ne verujem da hoce da se molim za tebe i da me to nikada ne prodje  |
|
 | |
**martina**

| Subject: PLAVI GOLUB Mon 20 Jun - 2:48 | |
| |
|
 | |
**martina**

| Subject: PESMA ZA NAS DVOJE Mon 20 Jun - 3:23 | |
|  Pjesma za nas dvoje Znam, mora biti da je tako: nikad se nismo sreli nas dvoje, mada se trazimo podjednako zbog srece njene i srece moje. Pijana kisa siba i mlati, vrbama vetar cupa kosu. Kuda cu? U koji grad da svratim? Dan je niz mutna polja prosut. Vucaram svetom dva prazna oka zurim u lica prolaznika. Koga da pitam,gladan i mokar, zasto se nismo sreli nikad? Il je vec bilo? Trebao korak? Mozda je sasvim do mene dosla. Al' ja, u krcmu svratio gorak, a ona ne znajuci-prosla. Ne znam. Ceo svet smo obisli u zudnji ludoj podjednakoj, a za korak se mimoisli. Da,mora da je tako  |
|
 | |
Bugado

Registration: 2011-05-15 GzWorld Level:  Gamezer Team: 
 | Subject: Re: Osmeh tvoj Mon 20 Jun - 14:16 | |
| |
|
 | |
**martina**

| Subject: CEZNEM Fri 24 Jun - 3:49 | |
| CEZNEM Ceznem da ti kazem najdublje reci koje ti imam reci; ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mi se mogla nasmejati. Zato se smejem sam sebi i odajem tajnu svoju u sali. Olako uzimam bol svoj, strahujuci da bi to mogla ti uciniti. Ceznem da ti kazem najvernije reci koje ti imam reci; ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mogla posumnjati u njih. Zato ih oblacim u neistinu, i govorim suprotno onome sto mislim. Ostavljam bol svoj da izgleda glup, strahujuci da bi to mogla ti uciniti. Ceznem da upotrebim najdragocenije reci sto imam za te ; ali se ne usudjujem strahujuci da mi se nece vratiti istom merom. Zato ti dajem ruzna imena i hvalim se svojom surovoscu. Zadajem ti bol, bojeci se da neces nikada saznati sta je bol. Ceznem da sedim nemo pored tebe; ali se ne usudjujem, jer bi mi inace srce iskocilo na usta. Zato brbljam i caskam olako, i zatrpavam svoje srce recima. Grubo uzimam svoj bol, strahujuci da bi to mogla ti uciniti. Ceznem da te ostavim zauvek; ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mogla otkriti moj kukavicluk. Zato ponosito dizem glavu i dolazim veseo u tvoje drustvo. Neprekidne strele iz tvojih ociju cine da je moj bol vecito svez. Gradinar - Rabindranat Tagore  |
|
 | |
**martina**

| Subject: MOJA LJUBAV Fri 24 Jun - 8:14 | |
| Moja ljubav Sva je moja ljubav ispunjena s tobom, Kao tamna gora studenom tišinom; Kao morsko bezdno neprovidnom tminom; Kao večni pokret nevidljivim dobom. I tako beskrajna, i silna, i kobna, Tečeš mojom krvlju. Žena ili mašta? Ali tvoga daha prepuno je svašta, Svugde si prisutna, svemu istodobna. Kad pobele zvezde, u suton, nad lugom, Rađaš se u meni kao sunce noći, I u mome telu drhtiš u samoći, Raspaljena ognjem ili smrzla tugom. Na tvom tamnom moru lepote i kobi, Celo moje biće to je trepet sene; O ljubljena ženo silnija od mene - Ti strujiš kroz moje vene u sve dobi. Kao mračna tajna ležiš u dnu mene, I moj glas je eho tvog ćutanja.Ja te Ni ne vidim gde si, a sve druge sate Od tebe su moje oči zasenjene.  |
|
 | |
**martina**

| Subject: KADA MI NEDOSTAJES Sun 26 Jun - 4:43 | |
| КАДА МИ НЕДОСТАЈЕШ Мислим туђе мисли Крадем своје време Провлачим га Између облака, снова, Даљине и снега... Када пожелим Да ти недостајем Одсањам песму Затворим очи И на калдрми замислим Цвет бели. Када те нема Јер тако хоћу Заледим осмех У себи кажем име Удахнем дубоко И помислим – Тако ми недостајеш. |
|
 | |
**martina**

| Subject: VOLEO SAM VAS Tue 28 Jun - 0:21 | |
| VOLEO SAM VAS Voleo sam vas; moja ljubav stara Još uvek, možda, spi u srcu mome. Al´ zašto ona nemir da vam stvara? Ja nisam rad žalostiti vas njome. Voleo sam vas nemo, beznadežno, Pun strepnje i pun ljubomorne boli, Voleo sam vas iskreno i nežno; - Nek bog da tako drugi da vas voli  |
|
 | |
**martina**

| Subject: VRACANJE Tue 28 Jun - 0:29 | |
| Vraćanje Kad mi opet dodješ, ti mi pridji tada, Ali ne ko žena što čezne i voli, Nego kao sestra bratu koji strada. Tražeć mekom rukom mesto gde ga boli. Puna nostalgije beznadežne, duge, Ne sećaj me nikad da bi mogla doći Zadocnela radost iz dubine tuge, Ko ponoćno sunce iz dubine noći. Jer ti ne znaš, bedna kroz sve dane duge Da te voljah mesto ko zna koje žene U tvom čaru ljubljah sav čar neke druge... I ti beše samo sen nečije sene...  |
|
 | |
|